Öppettider: Vardagar 11-18, lördagar 11-15.     Telefon: 08-10 95 95     Adress: Kungsgatan 73

Välkommen till Dykhusets utfärdssida!
Denna del av Dykhusets gamla hemsida används numera för att hantera våra utfärder.

Klicka här för att komma tillbaka till Dykhusets nya hemsida.

Medlemskap
Användarnamn:
Lösenord:


Glömt lösenordet?
 
Gröne Jägaren och Riksäpplet - Båtutfärd – 2021-12-05 (söndag)
  Typ av dyk
Vrak
Utfärdsledare
-
Samlingsplats
07:15 Dykhuset
  Pris (medlem)
1500 kr (1100 kr)
Certifikatnivå
AOWD
Platser
Min 4, max 8 (7 kvar)
  Information
Vi styr skeppet mot Dalarö skärgård och dyker på 2 mysiga vrak tillsammans med Dykcharter!

Riksäpplet var ett av kungens pampigaste skepp i flottan. Det hade retrierat till sin hemmahamn för att söka skydd av kanonerna vid Dalarö Skans. En hård storm gjorde att kaptenen beslutade att släppa på ankarlinan på det stora skeppets ena sida. Ett fatalt beslut, det svingades runt av havets krafter och  krossades mot skäret.

Gröne Jägaren låg ankrad en bit ifrån Riksäpplet och klarade sig fint ur stormen. Det var en brännare lastad med krut vars uppgift vara tt kunna skapa rökridåer eller sätta andra skepp i brand. När bärgningsarbetet av Riksäpplets kanoner var i full gång dagarna efter förlisningen kunde man från Gröne Jägaren beskåda spektaklet. Ända tills kocken ombord gjorde en felbedömning och råkade tända eld på krutdurken. Gröne jägaren sprängdes och hela manskapet följde med ner i havet.

Krav på dyklampa och SMB! 

Under dagen görs 2 dyk och lunch kommer att serveras på båten mot en avgift av 100kr som betalas kontant eller med swish på båten. Om du vill ha lunch skriv det i anmälan, samt om du är vegetarian eller har några allergier.

Båten avgår från Karlslunds Marina vid Dalarö. Anmälan är giltig först när betalning skett till Dykhuset, vid avbokning kommer avgiften endast återbetalas ifall din plats fyllts av annan dykare eller om Dykhuset ställer in utfärden.
Betalning måste ske inom 7 dagar från bokning, detta kan göras direkt i butiken, på swish 1232410405 eller BG 5582-2589 märk med "Namn + båtutfärd Gröne Jägaren".  
Avgiften återbetalas givetvis om vi måste ställa in utfärden.

Alla dykare ansvarar själva för transporten men vi behöver samåka i största möjliga mån för att inte belamra parkeringen vid dyket. Alla samåkare delar på bensinkostnaderna och swishar chauffören exempelvis 100kr.

Vi ses under ytan!
Anmälning och betalning
För att anmäla dig till utfärderna måste du vara inloggad som medlem på Dykhusets hemsida. Du kan bli medlem i menyn till vänster (det är såklart gratis!)
 

www.dykhuset.se | © Dykhuset AB 2006-2021 | Cookies-information
Våra öppettider: 11-18 vardagar, 11-15 lördag
Butik: Kungsgatan 73 (Kungsbroplan, T-bana Rådhuset)
Tel: 08-10 95 95 - E-post: info (a) dykhuset (.) se