Dykhuset

Grundkurs (OWD)

Anmäl dig här

Vi på Dykhuset har stor erfarenhet av att utbilda dykare då vi är en av Stockholms äldsta dykskolor. Sedan starten 1982 har vi utbildat allt från nybörjare till instruktörer och vårt mål är att ge dig en ordentlig, säker och rolig dykutbildning.

Open Water Diver Certifikat

Som nybörjare bör du starta din resa med att gå DYKHUSETs grundkurs. Denna kurs ger dig ett internationellt dykcertifikat som gör det möjligt för dig att följa med på resor och utfärder,  både i Sverige och utomlands. Om du någon gång behöver hyra dykutrustning så fungerar ditt certifikat som ett bevis på att du är utbildad.

För att skapa de bästa förutsättningarna för din utbildning genomför vi kursen ute i närskärgården där det finns bra dykvatten. På grundkursen blir du tränad för dykning till ett maxdjup av 18 meter.

Förkrav

För att dyka med oss behöver du vara 10 år fyllda. Du behöver även fylla i en hälsodeklaration för sportdykning som intygar att du är fullt frisk. I vissa fall kan din hälsodeklaration behöva kompletteras med en läkarundersökning, det kan vi hjälpa dig med då vi har ett aktivt samarbete med flera dykläkare.

Kursupplägg

Grundkursen Open Water Diver sker under flera tillfällen och innehåller såväl teori som praktik. Du får lära dig att hantera situationer som kan uppstå vid dykning och träna på olika praktiska moment. Teorin sker främst genom självstudier. Du kan välja mellan att gå intensivkurs helg- eller dag, kvällsutbildning, alternativt privatkurs efter egna önskemål (grupp på minst fyra personer).

Skulle det dyka upp några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig!


Open Water Diver Utlandskurs – Referall

Vårat absolut populäraste kursupplägg! Detta är ett alternativ för dig som planerat en resa inom 12 månader från din kursstart och inte vill använda dina härliga semesterdagar till att läsa teori, sitta i klassrum och öva dykning i pool. Referral betyder överföring och innebär i dyksammanhang att du gör all teori och bassängträningen på en ordinarie Open Water Diver kurs i Sverige men utför utedyken på annan ort. Bortsett från den uppenbara fördelen att du undviker studier på semestern så får du det mesta av kursen på svenska men får genomföra dina första utedyk i varmare vatten. Efter avslutad teori och bassängträning hos oss får du ett referraldokument du visar upp på ett dykcenter världen över inom ett år för avslutning av kursen med de fyra utedyken. Den certifierande instruktören blir den som gör sista utedyket med dig. Alla kostnader för utedyken och certifieringen löser du med dem du gör utedyken med.

Pris kvällskurs: 2950:‐ alternativt presentkort från Upplevelsebolag!
Pris helgkurs/dagintensiv: 3995:-

I priset ingår: Digitalt kursmaterial, utrustningshyra inkl. luftfyllningar, transport av utrustning, värdecheckar till ett värde av 1550:- som innefattar presentkort på provdyk (495:-), dykutfärd (200:-), hyra av utrustning till en fortsättningskurs (450:-) och rabatt vid köp av dykutrustning till kursen innefattande komplett ABCDE paket (400:-).


Open Water Diver grundkurs – komplett.

Efter all teori och bassängträning kompletterar du med en utedykshelg, då vi samlas ca. 08:00 på lördagen för avresa till närskärgården. Där genomför vi två dyk under dagen och det finns även möjlighet att grilla. Vi är åter vid avreseplatsen ca 17:00. Samma upplägg gäller under söndagen och även då kommer två utomhusdyk att genomföras. Vi är åter vid samlingsplatsen ca 17:00. För hela utedyksdelen inkl. certifieringskostnad lägger du endast till 2000kr på referralpriset. Går det mer än två månader efter din senaste bassänglektion tills att du gör dina utedyk med oss behöver du göra ett repetitionspass i bassäng för 800kr.

I priset ingår: Digitalt kursmaterial, utrustningshyra inkl. luftfyllningar, transport av utrustning, värdecheckar till ett värde av 1550:- som innefattar presentkort på provdyk (495:-), dykutfärd (200:-), hyra av utrustning till en fortsättningskurs (450:-) och rabatt vid köp av dykutrustning till kursen innefattande komplett ABCDE paket (400:-)


Kursalternativ – kvällskurs, teori och praktik

Under 4 tillfällen går vi igenom teori samt dykträning i bassäng. Samtliga tillfällen börjar efter kl. 17:00 och avslutas senast 22.30.

Kursalternativ – helgintensiv, teori och praktik

Fre ca 18:00-20:00 Genomgång av teori.
Lör ca 08:30-17:00 Genomgång av teori och dykträning i bassäng.
Sön ca 08:30-17:00 Genomgång av teori, slutskrivning och dykträning i bassäng.

Helg 2, utedykshelg.

Lör ca. 08:00 samling för avresa till dykmål i närskärgården. Om möjligheter finns grillar vi. Hemresa vid 17.00.
Sön ca. 08.00 Två dyk utomhus med grillmöjligheter. Hemresa kl 17.00.
För hela utedyksdelen inkl. certifieringskostnad lägger du endast till 2000kr på referralpriset.

Observera att detta endast är ca. tider kvällstid och helgtid som kan variera beroende på gruppens storlek och datum som kursen förefaller på.


Vad tillkommer

Personlig utrustning (badkläder, mask, snorkel och fenor för dykning), dina måltider. Om vårt kursschema inte skulle passa kan vi skräddarsy kursen efter tider som fungerar bättre för dig. Detta gäller dock inom rimliga gränser och efter överenskommelse. Privatkurser utförs endast vid minst fyra fullt betalande elever.


Schema

Februari Mars April Maj Juni
Kvällskurs Teori, bassäng och slutskrivning
4, 11, 18, 25

Teori, bassäng och slutskrivning
4, 11, 18, 25

Teori, bassäng och slutskrivning
8, 15, 22, 29

Teori, bassäng och slutskrivning
6, 13, 20, 27

Teori, bassäng och slutskrivning
3, 10, 17, 24

Helgkurs alt. 1 Teori, bassäng
och slutskrivning
5, 6, 7
Teori, bassäng
och slutskrivning
5, 6, 7
Teori, bassäng
och slutskrivning
9, 10, 11
Teori, bassäng
och slutskrivning
Kommer!
Teori, bassäng
och slutskrivning
Kommer!
Helgkurs alt. 2 Teori, bassäng och slutskrivning
19, 20, 21

Teori, bassäng och slutskrivning
19, 20, 21

Teori, bassäng
och slutskrivning
23, 24, 25
Teori, bassäng
och slutskrivning
Kommer!
Teori, bassäng
och slutskrivning
Kommer!
Dagskurs alt. 1 Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Dagskurs alt. 2 Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Teori, bassäng
och slutskrivning

Finns ett intresse med fyra elever som önskar utedyk under vintern en viss helg kan vi erbjuda dessa under vintern så länge vädret tillåter.
Preliminärt schemalagda utedyk:  Vid tillräckligt intresse erbjuds även utedyk vintertid på begäran i annat fall startar vi med dem under senvåren!
Följande första schemalagda utedyksdatum erbjuds 1-2/5, 29-30/5!

Kontakta oss för bokning och önskemål om fler datum framöver.

Vid för lågt deltagarantal och beroende på väder och vind kan utedyksdatum ställas in!

Anmäl dig här